Передплата 2024 «Добра кухня»

Волкер: "Кремль досі думає, що продовженням війни на Донбасі може послабити Україну"

  • 01.08.2019, 18:28
  • 422

Кремль досі думає, що, продовжуючи війну на Донбасі, може послабити Україну, дестабілізувати її, тиснути на Київ, спробувати утримати країну під російським впливом.

Однак усе, що трапилося за п’ять років, цілком протилежне. Про це в інтерв’ю «Українському Тижню» заявив спеціальний представник США з переговорів щодо України Курт Волкер.

Він зауважив, що Україна стала сильнішою, демократичнішою, успішнішою, значно більше уваги приділяє питанням національної ідентичності в усіх громадах. Тепер це прозахідна, проєвропейська, більш прихильна до НАТО країна. І більш антиросійська, бо Росія і далі вбиває українців.

«Хай там що РФ намагалася зробити з Донбасом, це дало протилежний результат. Саме тому я сподіваюся, що ми зможемо працювати з нею, щоб покласти цьому край», — сказав спецпредставник.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що секторальні і кримські санкції будуть продовжені Європейським союзом. За його словами, якщо у когось виникнуть сумніви на рахунок продовження санкцій, він запрошує їх на Донбас.

Схожі новини