Передплата 2024 «Добрий господар»

За знищення “океанської” мозаїки оштрафують на 90 тисяч

Інспекція держархбудконтролю у Львові оприлюднила вердикт для власника магазину “Океан”, який під час горе-реконструкції ущент знищив цінний мистецький твір авторства Володимира Патика.

За знищення мозаїки з рибками винуватець заплатить «аж» 90 тисяч гривень (45 прожиткових мінімумів для працездатних осіб). Про це повідомив керівник юридичного відділу інспекції держархбудконтролю у Львові Святослав Кіндратів.

Перевірка об’єкту тривала з 18 по 31 липня цього року. «Виявлено порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності: відхилення від затвердженої проектної документації під час виконання будівельних робіт, демонтаж зовнішньої стіни з елементами мозаїчного фасаду, що підлягала збереженню, — наголосив Святослав Кіндратів. — Складено протокол про правопорушення за п. 8 ч.3 ст. 2 Закону України „Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності“. Замовнику та генеральному підряднику будівництва видано приписи про зупинення підготовчих та будівельних робіт (до моменту усунення порушень)».


Схожі новини