Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Дякую усім за чотири яскравих роки": посол Великобританії попрощалася з Україною

  • 01.08.2019, 17:28
  • 464

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф закінчує свою 4-річну дипломатичну місію.

З цієї нагоди записала відеозвернення, в якому підбила підсумки роботи та життя в Києві.

Відео було опубліковано у Twitter британського посольства.

Гоф у відео говорить української мовою і згадує, як Британія, зокрема, допомагала у створенні НАБУ та Вищого антикорупційного суду, а британські інструктори за програмою Operation ORBITAL провели для понад 13 тисяч українських військових тренінги, навчили англійської мови 600 нових патрульних, 2800 держслужбовців та підвищили кваліфікацію 5 тисячам українських викладачів та вчителів.

«Україна залишається важливою для Британії: протягом минулих чотирьох років відбулося понад 40 візитів британських міністрів та високопосадовців до України. Зокрема, три візити міністрів оборони та два візити міністра закордонних справ, яким на той момент був Борис Джонсон, новопризначений прем’єр-міністр Великої Британії», — сказала посол.

Гоф також пообіцяла продовжувати вдосконалювати свою українську. «Київ та Україна вже зайняли важливе місце у моєму серці та у серцях членів моєї сім’ї», — сказала вона.

Новим послом Великої Британії в Україні стане Мелінда Сіммонс. Раніше вона очолювала відділ з питань Африки, а також відділ підготовки до саміту Великої вісімки.

Схожі новини