Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко про кума Путіна Медведчука: "При мені він голову підняти не міг"

  • 01.08.2019, 11:10
  • 847

П’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що коли він займав пост глави держави, кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук не мав такого впливу, як зараз.

В інтерв'ю Українській правді Порошенко сказав, що Медведчуку вдалося посилити свої позиції після того, як він програв президентські вибори-2019, пише nv.ua.

У відповідь на репліку журналіста, що саме за час його президентства Медведчук став одним з найпотужніших гравців у внутрішній політиці, а зараз вже має представництво в 13% в Раді, Порошенко зазначив: «Браво, тільки при Порошенку він цього не мав. При Порошенку він навіть не балотувався. При Порошенку він навіть не намагався забезпечити такий вплив на інформаційні канали».

На запитання, чому він не міг протидіяти Медведчуку, Порошенко відповів: «А чому я не міг протидіяти? Медведчук при мені голову не міг підняти».

На запитання, чому після візиту в Москву Медведчук і тодішній кандидат в президенти Юрій Бойко не були заарештовані, Порошенко відповів: «Хороша ідея, фантастична. Тільки президент не заарештовує».

На зауваження журналіста, що є СБУ, Порошенко сказав, що «у нас заарештовує не СБУ, а суд. І це особливо демократичної держави».

«Якщо ви вважаєте, що функція президента — заарештовувати, і це виправдовується або пояснюється запитом суспільства, то це не запит на справедливість. Це запит на помсту», — наголосив Порошенко.

Він повідомив, що востаннє бачився з Медведчуком вісім місяців тому перед його поїздкою на засідання Тристоронньої контактної групи.

«Предметом моїх зустрічей з Медведчуком була виключно діяльність Тристоронньої контактної групи, полонені, а також передача пропозицій української сторони Путіну. Тому що у мене телефонних переговорів з Путіним за останній час не було, і єдине, що йому могли передавати, ось це. Інших предметів у нас не було», — додав Порошенко.

Схожі новини