Передплата 2024 «Добрий господар»

На ювілей батьків Швед подарував їм гол у Лізі чемпіонів

Рахунок голам у найпрестижнішому клубному футбольному тур­нірі, Лізі чемпіонів, відкрив український півзахисник шотланд­ського «Селтика» Мар’ян Швед.

У матчі з естонським клубом «Німме Калью» вихованець львівського футболу ефектним уда­ром під поперечку на третій доданій хвилині поєдинку в Таллінні закріпив перемогу «зелено-білих» — 2:0. Британський комента­тор назвав цей гол «фантастичним». Високі відгуки дала йому преса. Тепло привітали нашого краянина усі гравці «Селтика». За словами Мар’яна, у його команді панує виняткова, «домаш­ня» атмосфера, колеги ставляться до нього з повагою.

Це був перший офіційний матч Мар’яна за його но­вий клуб (попередні ігри пропустив через травму). На поле у складі «Селтика» Швед вийшов на 70-й хвилині і добре увійшов у гру, створивши кілька гострих моментів. За цим по­єдинком по клубному ТБ шот­ландців з великою увагою сте­жив в Україні батько футболіста — ексфорвард «Карпат» Василь Швед. Коли син ветерана роз­печатав ворота естонців, сім’я Шведів саме відзначала родин­не свято — 25-річчя подружньо­го життя. Тож Мар’ян зробив мамі Ярині та татові Василеві прекрасний подарунок.

Вельми задоволений грою новобранця і головний тренер «Селтика» Ніл Леннон. «Швед виглядав дуже жвавим, — зая­вив наставник. — Показав, на що здатен, забив чудовий гол. Це взяття воріт повинно дати йому імпульс упевненості у сво­їх силах, адже треба розуміти, що він — молодий хлопець, який перебуває далеко від дому. За тим, як святкував цей гол Швед, всі могли побачити, на­скільки він важливий для цього гравця».

А Мар’ян готується до нових викликів. Наступного вівторка, 6 серпня, у рамках Ліги чем­піонів «Селтик» на виїзді зу­стрінеться з румунським «Клу­жем», який напередодні вибив із ЛЧ «Маккабі» з Тель-Авіва (Ізраїль).

Схожі новини