Передплата 2024 «Добрий господар»

Укрзалізниця може скоротити пасажирські перевезення

  • 31.07.2019, 13:19
  • 1 006

В Укрзалізниці заявили, що зменшать обсяги пасажирських перевезень, якщо в уряді не погодять зміни до Податкового кодексу щодо зменшення ставки податку на землю для компанії.

Про це йдеться у заяві директора з розвитку бізнесу Укрзалізниці Андрія Рязанцева. — повідомляє Еспресо. TV

«Низка міністерств і відомств вирішили з різних причин або не підтримати або відправити на доопрацювання проект Закону про зміни в податковий кодекс відносно повернення коефіцієнта 0,25 при оподаткуванні земель залізничного транспорту, який розроблений Укрзалізницею. Проект підтримало лише Міністерство інфраструктури України», — йдеться у повідомленні

За словами Рязанцева, під час голосування бюджету на 2019 рік до Податкового кодексу внесли зміни, відповідно до яких Укрзалізницю позбавили права на пільгу зі сплати податку на землю. Через це Укрзалізниці необхідно буде переплатити 3 млрд грн податку до бюджету.

«Додаткові витрати (на сплату податку на землю- ред.) у 3 млрд грн на рік призведуть до перегляду обсягів пасажирських перевезень у сторону зменшення, скорочення малоефективної інфраструктури», — повідомили в Укрзалізниці.

Там також додають, що у більшості країн світу залізниця та залізнична інфраструктура не оподатковується податком на землю взагалі.

Схожі новини