Передплата 2024 «Добрий господар»

Йде велика приватизація :" Банки будуть продані в першу чергу"

  • 30.07.2019, 18:12
  • 1 496

В Офісі президента планують розпочати велику приватизацію з продажу державних банків. Таким чином там хочуть залучити на український ринок великі іноземні банківські групи.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук в інтерв'ю Bloomberg. — інформує Громадське

«Банки повинні бути продані в першу чергу. Я хотів би, щоб 10 великих системних банків зайшли в Україну. Для цього нам потрібно продемонструвати економічне зростання, незалежність банківського регулятора — Національного банку — та налагодити роботу судової системи», — повідомив Гончарук.

Він зазначив, що майбутній уряд повинен буде розблокувати велику приватизацію. В її межах, зокрема, планують продати частки в Укрзалізниці та Укрпошті.

Зазначимо, що відповідно до оголошеного у 2018 році плану з приватизації Державних банків, усі 4 банки, які належать уряду планують продати до 2022 року.

Наразі в Україні працює 4 державні банки: Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк та ПриватБанку. Останній було націоналізовано рішенням уряду у 2016 році. Колишні власники ПриватБанку — Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов — розпочали судові процеси про скасування рішення про націоналізацію. Напередодні виборів президента суди почали виносити вироки на користь Коломойського та Боголюбова, однак вони не набрали законної сили через те, що уряд подав на ці вироки апеляції.

Схожі новини