Передплата 2024 «Добрий господар»

Голова ОП стверджує, що йому пропонували за $20 млн "не рухати" Кличка

  • 30.07.2019, 15:39
  • 386

Глава Офісу президента Андрій Богдан розповів про візит "адвоката смотрящего", який запропонував розділити навпіл $40 млн.

Про це глава Офісу Президента України (ОПУ) Андрій Богдан заявив під час брифінгу, передає Еспресо.TV

«До мене виходив кілька днів назад адвокат, який представився адвокатів одного зі „смотрящих“, який, начебто, заважає Кличку ефективно управляти містом. Висловив таку пропозицію: робота з місцевим бюджетом Київської ради та державної адміністрації дозволяє їм отримувати $ 40 млн в рік. Він попросив не рухати Кличка і запропонував поділити цей „бюджет“ навпіл», — зазначив Богдан.

Глава Офісу додав, що не був готовий до такої зустрічі, тому йому не вдалось зафіксувати зазначені факти, проте, він пообіцяв передати інформацію до правоохоронних органів.

Раніше Богдан заявляв, що Кличко підтвердив інформацію про втрату контролю над Київрадою:

«У мене було декілька зустрічей з Кличком в Офісі президента. Я 6 раз попросив відмовитись від інституту „смотрящих“ у Києві і стати народним мером. … Кличко підтвердив мені, що, дійсно, він не контролює Київську раду. Є 2−3 „смотрящих“, які мають певні групи депутатів. Якщо не буде з ними компромісу — не буде більшості у Київраді. Відповідно, не зможе бути ефективним мером».

Схожі новини