Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"За тією ж статтею"- Богдан запропонував Кличку самому подати у відставку

  • 30.07.2019, 14:51
  • 507

За словами керівника Офісу президента, мер Києва наразі протестує проти процедури, згідно з якою він сам був призначений на посаду голови КМДА.

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан пропонує Київському міському голові Віталію Кличку самому подати у відставку з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Як передає УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Києві.

«Під час судового процесу щодо екстрадиції Дмитра Фірташа були оприлюднені так звані „Віденські домовленості“ щодо розподілу посад між паном Фірташем, паном Порошенком, паном Льовочкіним і паном Кличком. Саме там була оприлюднена домовленість щодо призначення головою Київської міської державної адміністрації пана Кличка. Це було обговорено публічно і були відповідні підтвердження зі слів самих учасників, ці події відбувалися у квітні 2014 року», — заявив він.

Богдан нагадав, що 25 червня 2014 року тодішній президент Петро Порошенко призначив Кличка головою КМДА на виконання домовленостей та на підставі 118 статті Конституції та 8 статті закону «Про місцеві державні адміністрації». «Він (Кличко — УНІАН) був призначений головою КМДА згідно з Конституцією та законом України, і складає свої повноваження, як всі голови місцевих державних адміністрацій перед новообраним президентом», — заявив він.

«Проте, на жаль, на сьогодні, з моменту інавгурації нового президента Володимира Зеленського, подання від Кабміну на звільнення пана Кличка не надходило, тому мною було написано нагадування на ім’я міністра Кабінету міністрів, в якому я попросив на підставі тих самих статей — статті 118 Конституції України та статті 8 закону „Про місцеві державні адміністрації“ надати подання на звільнення голови КМДА», — додав він.

Своєю чергою, як зазначив Богдан, Кличко протестує проти процедури, згідно з якою він сам був призначений.

«Ті самі статті Конституції та закону України, які були використані при його призначенні, в даному випадку йому вже не подобаються. Досить дивне ставлення до чинного законодавства», — нарікає керівник президентського офісу.

«Крім того, я хотів би Кличку нагадати про політичну відповідальність, оскільки його партія програла вибори, його кандидат в президенти програв вибори, абсолютно логічно було б з точки зору голови місцевої державної адміністрації подати у відставку, оскільки це його політична діяльність, а не економічна», — наголосив він.

Схожі новини