Передплата 2024 ВЗ

В Індії медики дістали із шлунка пацієнтки 1,6 кілограма прикрас

  • 30.07.2019, 14:26
  • 552

22-річна мешканка індійського штату Західна Бенгалія потрапила до лікарів із сильними болями в животі.

Рентген показав, що в її шлунку знаходиться багато прикрас.

Понад 1,5 кілограма предметів, включаючи дуже дорогі прикраси, хірурги витягли з шлунка молодої жінки, повідомляє УНІАН з посиланням на «Медикфорум». Під час операції хірурги витягли з травного тракту цієї незвичайної пацієнтки вражаючу кількість предметів — 69 ланцюжків, 80 сережок, 46 монет, 8 медальйонів, 11 кілець для носа, 5 браслетів і наручний годинник.

Вага виявленого хірургами «скарбу» склала 1,6 кілограма, його вартість оцінили в 53 тисячі фунтів стерлінгів (1,6 мільйона гривень).

22-річна Руні Хатун опинилася в лікарні через напади сильного болю в животі. Також її мучила нудота, що виникала практично після кожного прийому їжі. Лікарі, які знайшли в шлунку індіанки скупчення прикрас, поговорили з її рідними. Близькі пацієнтки розповіли: деякий час тому в будинку стали помічати зникнення прикрас. Коли дівчину розпитували про них, та починала плакати.

Пацієнтка була направлена лікарями до психіатра. Прагнення їсти що-небудь неїстівне відомо в науці як парорексія або пікацизм. Діагноз про наявність такого порушення ставиться після того, як потяг до поїдання неїстівних речовин спостерігається протягом щонайменше місяця.

Виникнення парорексії пов'язують з вадами розвитку і психіатричними розладами. Звичка поїдати неїстівні речі зовсім не безпечна, вона може призвести до необхідності хірургічного втручання через кишкову непрохідність, а також до менш помітних зовні явищ, як то харчових дефіцитів або паразитарних хвороб

Крім того, можна отримати отруєння токсичними компонентами неїстівних предметів і постраждати у зв'язку з цим від пошкодження мозку. Також в подібній ситуації виникає підвищений ризик розриву шлунка.

Схожі новини