Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Моя мотивація абсолютно одна — захистити європейське майбутнє України» - Порошенко назвав умову за якої піде в опозицію

  • 30.07.2019, 13:32
  • 448

П'ятий президент Петро Порошенко заявив, що планує у новій Верховній раді конструктивно співпрацювати з монобільшістю "Слуги народу", але якщо будуть спроби повернути країну у бік Росії, то піде в опозицію.

Про це він розповів у інтерв'ю «Українській правді».

На питання, як він себе наразі бачить у Раді і чи буде в опозиції до нинішньої влади, екс-президент відповів, що бачить себе як людину, яка «знаходиться в форматі підтримки України».

Порошенко наголосив, що його не цікавлять жодні посади, оскільки у своєму житті мав «найвищу посаду, про яку може тільки мріяти українець».

«Це певною мірою криза кар'єрного росту, бо немає куди далі рости. В даному випадку моя мотивація абсолютно одна — захистити європейське майбутнє України», — заявив він.

За його словами, у парламентсько-президентській республіці у опозиційної сили в парламенті є багато інструментів.

Зокрема, додав, що у його фракції є досвідчені люди, які готові захищати здобутки попередніх років.

«В даному випадку монопартійна більшість створює можливості. Якщо рух наш буде зупинений, то ми точно будемо в жорсткій опозиції до спроб розвернути країну назад в бік Росії», — сказав Порошенко.

Він додав, також що не стерпить спроб зруйнувати енергетичну незалежність України, децентралізацію та інше.

«Якщо хтось зараз буде намагатися підмінити децентралізацію федералізацією і таким чином зробити перший крок до розшматування країни, ми це помітимо. Ми знаємо, як не потрапити в пастку парламенту, і будемо жорстко проти того протестувати. Але починати мені б хотілося з позитиву», — наголосив колишній глава держави.

Порошенко зазначив, що налаштований конструктивно співпрацювати з монобільшістю у парламенті

Схожі новини