Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нацрада прокоментувала ініціативу створення всесвітнього російськомовного каналу

  • 30.07.2019, 12:55
  • 443

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський прокоментував ідею Офісу президента створити "всесвітній російськомовний канал" для посилення позицій України в "інформаційній боротьбі".

Це він прокоментував в інтерв'ю «Прямому».

«Найголовніше, що я сподіваюся, що ці зміни не торкнуться „Суспільного мовлення“. Тому що „Суспільне“ рухається правильним шляхом, як це відбувається у Європейському союзі. В нас є дві загальнонаціональних програми і більше 20 місцевих телеканалів та радіостанцій, у нас є три великі радіостанції — їх потрібно розвивати, збільшувати і надавати можливість для розвитку. Що ми і робимо. Що стосується російської мови, то тут я вважаю, що підхід, який ми застосували є абсолютно адекватний. Сьогодні телеканал іномовлення „UA.TV“, який є частиною мультимедійної платформи іномовлення вже завдяки нашим дозволам мовить на межі з Кримом і вздовж лінії розмежування», — сказав Костинський.

Він зауважив, що «UA.TV» — це телеканал іномовлення, який мовить на європейськікраїни, на арабські країни, на далекому Сході, США і в Канаді.

«Тобто його завдання різними мовами доносити інформацію про те, що відбувається в Україні. Для нас особливо важливо, що цей телеканал є в Донецькій та Луганській областях, у Херсонській області на межі з Кримом. Ми розглядаємо це таким чином, що всі українські телеканали мають виконувати закон про квоти української мови. Ми маємо стверджувати українську мову, як мову, яка об’єднує всю Україну. Це як зовсім інша операційна система. Тобто Росія працює на своїй операційній системі, а ми працюємо на власній, яка забезпечує зміцнення нашої державності. А завдання телеканалу „UA.TV“ — створення програм російською мовою для тих громадян України, які проживають або на лінії розмежування, або на окупованій території, які можливо не хочуть чи не можуть сприймати таку інформацію», — додав Костинський.

Він зауважив, що це вже окремий проект, завдання якого російською мовою розповідати про ті зміни, які відбуваються в Україні і про те, що насправді відбувається в Криму і на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

«Я відповідно не можу коментувати нові ініціативи, тому що ми нічого детально про це не знаємо. Але на мій особистий погляд, той шлях, яким ми рухалися до того, коли ми розбудовуємо власний інформаційний простір власний курс, який є частиною нашої суверенної держави, на фоні цього існують окремі спеціальні проекти, завданням яких є комунікація з окремими мешканців тимчасово окупованих регіонів», — завершив Костинський.

Схожі новини