Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США пропонують ввести нові санкції проти Росії

  • 30.07.2019, 10:55
  • 388

Американські сенатори Кріс Ван Холлен і Марко Рубіо повідомили комітети у справах збройних сил сенату і палати представників про необхідність внести в проект оборонного бюджету країни положення про санкції щодо суверенного боргу Росії у зв’язку з втручанням у вибори.

Передає Bloomberg, пише УНН.

У листі, який Холлен і Рубіо направили в комітети, пропонується включити в документ положення закону про стримування, що забороняє американським компаніям мати справу з російським суверенним боргом. На думку сенаторів, також слід зобов’язати директора Національної розвідки звітувати перед конгресом протягом 30 днів після федеральних виборів в США про можливе втручання Росії.

У листі наголошується, що, незважаючи на роботу закону про стримування, вплив санкцій на суверенний борг Росії буде «обмеженим» через його низький рівень, збалансований бюджет і значні валютні резерви Росії. У зв’язку з цим Холлен і Рубіо також пропонують ввести в проект бюджету положення, що дозволяють вводити санкції проти енергетичного, банківського та оборонного секторів Росії, а також проти «олігархів і політиків, які можуть бути замішані у втручанні в вибори».

Раніше Bloomberg з посиланням на джерела повідомив, що адміністрація президента США Дональда Трампа вивчає можливість введення нових санкцій відносно Росії у зв’язку з отруєнням колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Схожі новини