Передплата 2024 ВЗ

УПЦ МП хоче зайнятися "обміном полонених": Онуфрій уже написав Кирилу

  • 29.07.2019, 12:57
  • 425

Українська православна церква Московського патріархату створила комісію з питань "обміну полоненими та звільнення ув’язнених".

Про це повідомляє Українська правда.

«28 липня 2019 року… відбулось засідання священного синоду Української православної церкви (МП), під час якого була створена комісія з питань обміну полоненими та звільнення ув’язнених. 15 червня 2019 року… митрополит …Онуфрій звернувся до. патріарха Московського і всієї Русі Кирила з проханням сприяти у помилуванні та звільненні всіх українських полонених, які перебувають на території Російської Федерації», — йдеться у повідомлення пресслужби УПЦ МП.

Зазначається, що до комісії увійшли преосвященний архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, преосвященний єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської митрополії та протоієрей Владислав Діханов, голова синодального відділу Української православної церкви з соціально-гуманітарних питань.

15 липня Онуфрій також написав листа до президента Володимира Зеленського з проханням про помилування і звільнення «полонених», які знаходяться на території України.

В УПЦ МП виступають за обмін полоненими у форматі «всіх на всіх».

Схожі новини