Передплата 2024 ВЗ

У Зеленського розглядають можливість збільшити кількість отримувачів субсидій

  • 29.07.2019, 13:33
  • 730

Представник президента Володимира Зеленського в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив про плани Офісу президента розширити число одержувачів субсидій.

Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна .

Зокрема, планується збільшити число пенсіонерів, які отримуватимуть субсидії.

«Але що ми точно можемо робити, і це не залежить від ціни газу — це субсидії. Деякі домогосподарства, які повинні були б користуватися субсидіями, тому що вони бідні, втратили на них право. Ми аналізуємо, як можна змінити критерії для того, щоб люди, які дійсно потребують допомоги, змогли отримувати субсидії. За моїми оцінками, мова десь про додаткове один мільйон сімей, яким також може надаватися адресна допомога. Серед цього мільйона, думаю, в значній мірі будуть пенсіонери, яким більше 70 років, тому то це незахищена категорія «, — розповів представник Зеленського в Кабміні.

Також він зазначив, що найближчим часом будуть відновлені переговори з Росією з питань транзиту і закупівель газу. На питання про те, чи готова нова влада до того, що може не бути газового транзиту з РФ з 1 січня 2020 року, Герус відповів «Якщо ти готовий до найгіршого сценарію, то він, швидше за все, не відбудеться». За його словами, Україна готується до того, щоб мати максимально повні газосховища і за рахунок цього ресурсу проходити зиму без транзиту.

«Є інтерес європейських компаній за своп-угоди, тобто вони зараз закачують газ в українські газосховища, умовно його продають і через рік викуповують назад. Приватні трейдери також закачують газ в ПГС для того, щоб його продавати взимку», — повідомив він.

Герус нагадав, що «Газпром» і Росія були готові відновити переговори після виборів, «коли буде зрозуміла українська політична палітра» і новий уряд.

«Я думаю, що зараз воно вже очевидно зрозуміло, тому найближчим часом будуть відновлені переговори з Росією з питань транзиту і закупівель газу, тому що у нас є рішення Стокгольмського арбітражу, згідно з яким 5 мільярдів кубометрів газу має бути закуплено за ціною хаба без жодних плюсів», — повідомив він.

Нагадаємо, з 1 березня 2019 року субсидії почали виплачувати грошима. Пенсіонери отримують гроші для оплати комунальних платежів за лютий разом з пенсією. Пенсіонери серед субсідіантов складають близько 75%. Всі інші громадяни можуть отримати субсидії в Ощадбанку.

Схожі новини