Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Секретар РНБО Данилюк пропонує скоротити кількість міністерств

  • 29.07.2019, 11:56
  • 575

Секретар РНБО Олександр Данилюк пропонує зменшити кількість міністерств, об'єднавши їх по блоках.

Про це Данилюк повідомив в інтерв’ю «24 каналу».

«Я — за маленьку кількість міністрів. В нас в країні кадровий голод. Якщо в нас навіть буде один чи два слабких міністри, вже не кажучи про прем'єр-міністра, це просто потягне вниз весь уряд. Тому максимально 12−13 міністрів — це те, що я бачу», — повідомив Данилюк.

Він нагадав, що раніше працював міністром фінансів до свого звільнення після скандалу з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Так, під час роботи в уряді Данилюк виступав за об'єднання Міністерства фінансів та Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

«Можна розглядати об'єднання Мінсоцу і МОЗу. Тому що врешті-решт охорона здоров'я — це також певна соціальна функція. Тобто таку логіку треба робити, щоб не було, що в одному блоці в нас дві голови, які між собою сперечаються. Має бути єдина політика», — заявив Данилюк.

Зазначимо, що Олександра Данилюка називають одним з претендентів на голову нового Кабінету міністрів, однак сам Данилюк повідомляв, що збирається зосередити свою роботу на реформуванні Ради нацбазпеки і оборони, куди його призначив президент Зеленський.

«Якщо буде рішення президента стосовно іншої посади, зокрема прем'єр-міністра, це буде його рішення, я буду реагувати», — заявив Данилюк в коментарі Громадському.

Раніше про скорочення кількості міністерств в уряді до 11−12 відомств повідомляв чинний прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Зокрема, він заявляв, що це можна зробити вже після виборів.

Зазначимо, що наразі український уряд складається 19 міністерств.

Схожі новини