Передплата 2024 «Добрий господар»

Майбутнього нардепа від «Слуги народу» вигнали з лав об’єднання кінематографістів Babylon'13

  • 29.07.2019, 09:58
  • 900

Учасники об’єднання кінематографістів Вавуlon'13 виключили зі свого складу майбутнього народного депутата від партії «Слуга народу» Святослава Юраша.

Про це повідомляє Babylon'13 у Facebook, передає Главком.

«Останнім часом майбутній народний депутат партії „Слуга народу“ Святослав Юраш публічно припускається одіозної риторики стосовно мовного закону України та реформ МОЗ України, що категорично не збігається з поглядами та цілями громадського руху кінодокументалістів Вавуlon'13. Враховуючи те, що Вавуlon'13 має горизонтальну структуру, в ньому немає органу, який приймав би рішення про членство, як немає і формального членства, більшістю голосів учасників об'єднання Святослава Юраша було виключено з ком'юніті Вавуlon'13», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що об'єднання кінодокументалістів Вавуlon'13 було засновано 30 листопада 2013 року. Юраш до руху долучився 24 червня 2014 року.

«Тож розповсюджена інформація, про те що Святослав Юраш є засновником руху кінодокументалістів Вавуlon'13 не відповідає реальності», — пояснюють в об’єднанні.

До допису про виключення Юраша з Babylon'13 прикріплено посилання на уривок з програми VoxPopuli на телеканалі ZIK від 8 травня 2019 року, де Святослав Юраш, зокрема, зазначає, що будь-який «кнут» в процесі українізації є тим, що цей процес сповільнить або зупинить.

Як відомо, Святослав Юраш — № 27 у виборчому списку партії «Слуга народу».