Передплата 2024 «Добрий господар»

У Лівії знищено два українські літаки, - ЗМІ

  • 28.07.2019, 18:34
  • 1 281

У Лівії в результаті удару по аеропорту Аль-Джуфра, який контролюють сили Лівійської національної армії Халіфи Хафтара, знищено два літаки Іл-76.

Про це повідомляє видання Корреспондент.net з посиланням на Al-Jazeera.

За даними авіаційного ресурсу avia.pro, в результаті ракетного удару могли бути знищені два транспортні літаки Іл-76, і обидва належать Україні.

А в Telegram-каналі «Галлифрейские технологи» повідомляється, що українські вантажні повітряні судна були зафрахтовані ОАЕ і перевозили до Лівії з Туреччини заборонену зброю. Також в опублікованій на каналі новині сказано, що командир одного екіпажу загинув, а доля решти пілотів поки невідома.

Згідно даними видання Корреспондент.net, саме в результаті удару Лівійської національної армії, про що свідчить відео, були знищені літаки, що перевозили озброєння для Уряду національної єдності. Згідно з останніми зведеннями, ракетні удари завдавалися винятково Лівійською національною армією, зокрема повідомлялося про нанесення ударів по міжнародному аеропорту Місрата.

Офіційні коментарі із цього приводу відсутні, проте супутникові знімки свідчать про те, що як мінімум один літак був знищений на авіабазі Аль Джафра, що знаходиться під контролем Лівійської національної армії.

Схожі новини