Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МЗС України висловило рішучий протест щодо приїзду Медведєва до Криму на парад окупаційного флоту

  • 28.07.2019, 17:34
  • 417

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговим неузгодженим з українською стороною візитом делегації на чолі з головою Уряду Російської Федерації Дмитром Медведєвим до тимчасово окупованих Росією Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, який розпочався 28 липня 2019 року.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Зазначена поїздка відбувається всупереч неодноразовим застереженням з боку України. Цинічною є мета «візиту» — участь у параді окупаційного флоту Росії.

МЗС продовжує дотримуватися принципової позиції щодо неприпустимості неузгоджених з українською стороною відвідань російськими посадовими особами території України в її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим і м. Севастополь.

«Cпроби російської сторони інтерпретувати подібні „візити“ в Україну як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними і свідчать про відверте нехтування Російською Федерацією загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, її зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами», — наголошують у МЗС.

У відомстві звертають увагу, що вся повнота відповідальності за негативні для Автономної Республіки Крим і Севастополь наслідки від тимчасової присутності на Кримському півострові російських окупаційних адміністрацій відповідно до норм міжнародного права покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта.

Схожі новини