Передплата 2024 ВЗ

У Києві п’яний прокурор покинув авто та втік від поліції в кущі

  • 28.07.2019, 09:15
  • 637

У суботу, 27 липня, в Києві на Голосіївському проспекті патрульні зупинили Chevrolet Cruz, за кермом якого, за повідомленнями очевидців, перебував п'яний чоловік.

Власником авто виявився прокурор Васильківського відділення Києво-Святошинської прокуратури Леляки Ярослав Олександрович.

У чоловіка дійсно були присутні всі ознаки алкогольного сп'яніння: нерівна ходьба, запах з рота і невиразна мова. Про це повідомляє Інформатор.

На щастя, його зупинили до того, як могла статися серйозна аварія. Прокурору відразу запропонували пройти перевірку на Драгер на місці і знайшли двох понятих, ними виявилися учасники громадської організації PitBull Київ. Але Ярослав Олександрович відмовився. Після чого йому також надали можливість проїхати в медзаклад, щоб пройти експертизу там. Цю пропозицію він також відхилив.

Прокурор ніяк не міг зрозуміти, навіщо у нього вимагають документи, хто такі поняті, а коли втомився сперечатися — погодився на експертизу в медустанові. Мабуть, це приспало пильність поліції, і водій Chevrolet кинувся у кущі та зник, утім, закривши перед цим свій автомобіль.

Згідно із чинним законодавством, співробітники поліції не мали права затримати прокурора, адже вони безпосередньо не були свідками правопорушення. Автомобіль теж не заберуть на штрафмайданчик. Чоловікові поштою прийде повістка до суду.

До 1 січня 2020 року (відтоді штрафи зростуть) нетверезе водіння карається в Україні штрафом у 10 тисяч 200 гривень і позбавленням прав на 1 рік. Повторне порушення закону протягом 5 років карають штрафом у 40 тисяч 200 гривень і позбавленням прав на 10 років.

Схожі новини