Передплата 2024 «Добра кухня»

Харчування за стандартами НАТО не буде: Київський окружний адмінсуд скасував наказ Міноборони

  • 27.07.2019, 15:13
  • 1 015

Окружний адміністративний суд Києва визнав недійсним наказ Міністерства оборони, який передбачає проведення реформи харчування в Збройних Силах України й перехід раціону вояків на станадрати НАТО.

Про це повідомив у Facebook радник міністра оборони Юрій Бірюков, оприлюднивши відповідне рішення суду від 16 липня 2019 року, передає Еспресо.TV.

«Зупинити дію наказу Міністерства оборони України „Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних сил України на систему продовольчого забезпечення із застосування каталогу продуктів харчування в 2019 році“ № 90 від 03.04.2019 до набрання рішенням законної сили», — сказано в ухвалі за позовом неназваної особи.

Ухвалу винесла суддя ОАСК Альона Мазур.

У коментарі виданню Новинарня радник міністра Степана Полторака зазначив, що позов до суду подала «ФОПка з орбіти однієї зі стандартних колишніх фірм-годувальниць», які не хочуть втрачати прибутки від постачання харчів у ЗСУ.

Також Бірюков припускає, що через цей позов друга половина бригад З С України в 2019 році не перейде на якісно нове харчування.

«На цей рік уже технічно неможливо встигнути нові торги провести»", — сказав він.

Бірюков додав, що наказ пишеться на рік, і в нового міністра мала б бути політична воля продовжити реформу, що сумнівно.

«Половина армії (перейшла на харчування за каталогом — ред.), якщо хто забув. Другу повинні були перевести в цьому році. Ага, аякже. Київський окружний суд призупинив», — підсумував Бірюков.

Схожі новини