Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна відмовилася від закупівлі важливого обладнання для військових

  • 26.07.2019, 15:08
  • 954

У Міністерстві оборони України в останній момент відмовилися від покупки навчальних тренажерів для екіпажів зенітних ракетних комплексів "Бук-М1". Це пояснили скороченням витрат.

Військові збиралися придбати чотири комплекси для 96-й зенітной ракетної Київської бригади, повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на портал «Ukrainian Military Pages».

За їх допомогою можна проводити тренування всіх розрахунків у єдиному інформаційному просторі.

За даними ресурсу, військові хотіли купити комплекси для навчання обслуг самохідної вогневої установки за 3,2 млн грн, пункту бойового управління за 2,125 млн грн, станції виявлення цілей за 532 тис грн, а також комплекс моделювання бойової обстановки та відтворення єдиного інформаційного простору для навчання обслуг дивізіону за 2,137 млн грн.

«Але в четвер, 25 липня, оприлюднений протокол засідання тендерного комітету військової частини А2860 (96-а зенітна ракетна бригада) щодо відміни всіх чотирьох торгів в зв'язку зі скороченням видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг», — повідомляє «Ukrainian Military Pages».

Ресурс уточнює, що на території 96-ї бригади розташований 41-й навчально-тренувальний центр Повітряних Сил.

У мережі з цього приводу вже вибухнули гнівними коментарями. «Надлишкове майно», — іронізують люди.

«Дуже просто пояснюється це. Щоб опустити тарифи, підняти пенсії і виплати бюджетникам — треба скорочувати інші видатки. У першу чергу, силовиків, ВСУ, податкову, митну служби, суддівський корпус. Нічого особистого — просто всенародна любов підтискає. В результаті ми повернемося до розвалу, розпусті і тотальної корупції. Я все ще вважаю, що Зе звичайний дурень-павич-малорос і ним маніпулюють розважливі сволочі», — пише Ярослав Денщиков.

«Зелене скорочення видатків», — написав Андрій Александров.

«Переносити „офіс“, за 300 лямів — це ж важливіше», — додає Євген Осипенко.

Схожі новини