Передплата 2024 ВЗ

Затримані моряки російського танкера NEYMA повернулися до Москви

  • 26.07.2019, 08:52
  • 425

Члени екіпажу російського танкера NEYMA, який затримала СБУ в Одеській області, повернулися в Росію.

Їхній літак приземлився в аеропорту Домодєдово, передає OBOZREVATEl з посиланням на «Інтерфакс».Капітан судна розповів, що не є свідком інциденту в Керченській протоці, коли були захоплені українські моряки.

Старший механік затриманого на Україні российкие танкера Сергій Карпов розповів, що співробітники СБУ вели себе нормально, претензій до екіпажу у них не було.

За його словами, всі говорили з екіпажем по-російськи. У свою чергу старпом капітана Олександр Чайкін розповів, що екіпаж судна перевозив танкер в порт Ізмаїл в Одеській області на ремонт. Судно там і залишилося.

На даний момент моряки відправилися додому рейсом до Краснодара.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA, який блокував українські військові кораблі в Керченській протоці наприкінці листопада минулого року.

24 липня, за інформацією українських прикордонників, в порт Ізмаїл під прапором РФ зайшов танкер NIKA SPIRIT, який за номером ІМО — 8 895 528, згідно з даними міжнародної інформаційної системи EQUASIS, ідентифікований як вже відомий танкер NEYMA, який був використаний для перекриття Керченської протоки.

Слідство встановило, що танкеру NEYMA, з метою приховування причетності до незаконних дій та актом агресії, які відбувалися 25.11.2018, російськими власниками змінено назву на NIKA SPIRIT.