Передплата 2024 ВЗ

Діти-сироти вибороли Кубок світу

Львівський Футбольний клуб «КОПА» із тріумфом повернувся зі світового турніру «Hope for Mundial»

Футбольний клуб «КОПА», де грають діти-сироти, діти з малозабезпечених та багатодітних родин, та ті, хто опинився у складних життєвих обставинах, повернувся з Варшави, зі світового турніру «Hope for Mundial» із Кубком світу.

У півфіналі VIІ Світового кубку з міні-футболу «Hope for Mundial» юні львів’яни перемогли команду з Росії з рахунком «2: 1», а вже у фіналі здолали Нідерланди з рахунком «1: 0».

«Наша команда перемогла на цьому чемпіонаті вдруге, — розповів „ВЗ“ отець Роман Прокопець, голова місії „Центр Опіки Сиріт“ Львівської Архиєпархії УГКЦ. — Торік атмосфера була більш напружена і емоційна, бо кожен матч, який грала збірна, був, як фінальний, адже ми не знали, ні суперника, ні до кінця своїх сил. Цього року наші футболісти вийшли з групи з першого місця. Ми перемогли на класі, завдяки ласці Божій, постійній роботі тренера з юними футболістами, та завдяки підтримці усіх, хто долучився до цієї доброї справи».

За його словами, для дітей віком 12−17 років, які опинилися у складних життєвих обставинах, участь у такому турнірі — це, зокрема, можливість показати себе, випробувати свої сили та нагода бути поміченими фахівцями з футбольного світу й отримати цікаві пропозиції для продовження футбольної кар’єри.

Юні футболісти та їхні наставники продовжують отримувати привітання з перемогою. Однак мають проблему: ФК «КОПА» не має де тренуватися.

«Зараз вирішується доля приміщення на вул. Короленка 7, зокрема на сесії ЛМР мають виділити 40 млн грн на викуп в області колишньої школи-інтернату під Центр опіки сиріт („Дім милосердя“). Там можна відновити футбольний майданчик і створити базу для ФК „КОПА“, -- пояснює о.Прокопець. -- Щоб діти відчували, що вони мають своє постійне місце для тренувань, щоб сформувати у них приналежність до певного клубу. Ми плануємо залучати не лише дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з багатодітних сімей, але й дітей переселенців, дітей учасників АТО».

Схожі новини