Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Затриманий екс-начальник поліції Одещини підозрюється в причетності до привласнення контрабандних сигарет 50 мільйонів гривень

  • 25.07.2019, 16:58
  • 992

Затриманий сьогодні в Одесі екс-начальник Головного управління Національної поліції України в Одеській області Дмитро Головін підозрюється в причетності до привласнення контрафактних сигарет на 50 мільйонів гривень.

Про це на брифінгу заявив заступник директора Одеського територіального управління Національного антикорупційного бюро Олексій Нижниченко, повідомляє УНІАН.

За його словами, викрито чотирьох осіб, причетних до незаконного заволодіння великою партією тютюнових виробів. Це — колишній начальник поліцейського главку, його колишній перший заступник і двоє керівників приватних компаній. «У 2017 році вони незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, яка мала б стати речовим доказом у кримінальному провадженні, яке в той час розслідувалось ГУ НП в Одеській області, після чого випустили її в незаконний оборот», — розповів представник НАБУ.

Він уточнив, що йдеться про сім морських контейнерів із сигаретами, ринкова вартість яких становить близько 50 мільйонів гривень. Відповідне кримінальне провадження детективи НАБУ відкрили в 2018 році. Нижниченко зазначив, що сьогодні затримали «групу осіб», серед них — колишній начальник поліцейського главку, в порядку ст. 208 КПК України.

Всім затриманим повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Від подальших коментарів представник бюро відмовився, пославшись на таємницю слідства. Зокрема, він відмовився уточнити, чи є серед затриманих колишній перший заступник Головіна Костянтин Гейко і де саме зараз перебувають затримані. Спецоперація із затримання проводилась детективами НАБУ, співробітниками Центрального апарату ДВБ Національної поліції під процесуальним керівництвом прокурорів САП.

Схожі новини