Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На затриманому СБУ російському танкері перебувають щонайменше 7 росіян, - Матіос

  • 25.07.2019, 16:18
  • 806

Щонайменше семеро моряків знаходяться на затриманому в порту Ізмаїл Службою безпеки України російському танкері.

Сім вилучених паспортів моряків РФ можна побачити на фотографії, опублікованій в Facebook на сторінці головного військового прокурора України Анатолія Матіоса, пише УНН.

24 липня, за інформацією українських прикордонників, у порт Ізмаїл під прапором РФ зайшов танкер «NIKA SPIRIT», який за номером ІМО — 8 895 528, згідно даних міжнародної інформаційної системи EQUASIS ідентифіковано як вже відомий танкер «NEYMA», що був використаний для перекриття Керченської протоки для українських військових кораблів.

«Слідство встановило, що танкеру „NEYMA“, з метою приховання причетності у незаконних діях та акту агресії, які відбувалися 25.11.2018, російськими власниками змінено назву на „NIKA SPIRIT“. Наразі групою слідчих СБУ, військових прокурорів та прикордонників на затриманому танкері закінчено санкціоновані українським судом слідчі дії — обшук з метою встановлення фактичних обставин справи, вилучення документів з судна, записів радіо перемовин під час конфлікту, бортових журналів. Допитано членів судокоманди, вилучено документи необхідні для встановлення істини у провадженні», — вказано у повідомленні.

Вказане судно визнано речовим доказом, готується клопотання до суду про його арешт.

Схожі новини