Передплата 2024 «Добрий господар»

Російський газ можна замінити катарським: у «Нафтогазі» розповіли про альтернативний варіант постачання блакитного палива

  • 25.07.2019, 15:15
  • 577

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" спільно з Оператором газотранспортної системи України працює над можливістю вже з січня 2020 року почати постачання газу в Україну через Трансбалканський газопровід.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор компанії «Оператор ГТС України» Сергій Макогон, передає «5 канал».

«Південноєвропейські країни активно диверсифікують постачання: каспійський газ через TANAP (газопровід з Азербайджану до грецького кордону — ред.) та LNG поставки створюють хорошу конкуренцію російському газу. Працюємо над тим, щоб уже з січня можна було здійснювати постачання газу до України з південного напрямку через Трансбалканський газопровід», — написав він.

При цьому пояснив, що для того, щоб почати постачання катарського газу прямо в Україну, необхідно розв'язувати основну проблему — домовитися з Туреччиною про прохід танкерів через протоку Босфор.

Макогон зазначив, що днями катарський газ уперше був доставлений на LNG термінал у Грецію на судні класу Q-Flex, який може перевозити понад 210 тисяч кубометрів скрапленого газу.

Схожі новини