Передплата 2024 «Добра кухня»

МОЗ України пропонує заборонити тестування косметики на тваринах

  • 25.07.2019, 14:58
  • 499

Міністерство охорони здоров'я України пропонує посилити вимоги до косметичної продукції та заборонити її тестування на тваринах.

Відповідний проект постанови уряду МОЗ запропонував для публічного обговорення на своєму сайті.

Зокрема, відповідно до пропозиції Міністерства охорони здоров’я, в Україні планують розширити перелік заборонених інгредієнтів косметики до 1383 позицій. Наразі він складає лише 400 позицій. Крім цього, постановою пропонують заборонити тестування косметичних препаратів на тваринах

«Вимоги до українських і закордонних виробників будуть однаковими. Ті компанії, які вже нині мають потужності для застосування нових стандартів, без проблем перейдуть на нові умови. Для інших передбачений перехідний період — 18 місяців», — повідомляють у МОЗ.

Там зазначають, що протягом перехідного періоду виробники косметичної продукції повинні будуть знайти та запровадити нові методи тестування косметичної продукції. Водночас там додають, що альтернативних методів тестування косметики, окрім як на тваринах, в Україні не затверджено.

«Такі норми діють в Європейському Союзі вже кілька років. І в цих країнах так само нові вимоги до безпеки косметичної продукції впроваджувались з перехідним періодом», — додають у МОЗ.

Новий технічний регламент на косметичну продукцію є одним із кроків України щодо виконання умов Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Регламент розроблений на основі Регламенту Є С № 1223/2009. Документ має усунути юридичні розбіжності, а також адміністративні та технічні бар’єри у торгівлі між Україною та країнами Європейського Союзу

Схожі новини