Передплата 2024 «Добрий господар»

«Музика та література» славетного Моцарта

Квитки на ексклюзивні концерти LvivMozArt — п'ять тисяч гривень...

Наступного тижня, 3 по 11 серпня у Львові відбудеться третій сезон міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt. Т

ема цьогорічного фестивалю — «Музика та література». Цього року ключова постать фестивалю — німецькомовний публіцист та письменник Йозеф Рот, який народився в містечку Броди. У 2019 році відзначають його подвійний ювілей - 125 років від народження та 80 років після смерті.

4 серпня біля Руїн Синагоги, на батьківщині Йозефа Рота відбудеться грандіозний пам’ятний концерт, присвячений ювілею письменника. У супроводі оркестру INSO-Lviv та Львівської хорової капели «Дударик» в концерті також візьмуть участь світові зірки — південно-африканська оперна співачка Пумеза Мацікіза, американський митець Абраам Броди, кіноакторка Сунні Меллез, диригуватиме Оксана Линів. Прозвучить твір Kyrie Eleison української композиторки Богдани Фроляк та третя симфонія Kaddish титана американської культури, сина українських емігрантів з Рівненщини Леонарда Бернстайна.

Ціна квитка на концерт у Бродах зашкалює — 5 тисяч гривень… Квитки на решту концертів LvivMozArt стартують від 300 до 1200 гривень. Проект-менеджер фестивалю Іван Радик пояснив «ВЗ», що квитки у 5 тисяч цілком себе виправдовують. «У ціну входить трансфер гостей в обидва боки, Броди — за 170 кілометрів від Львова, — каже він. — Плюс на цьому концерті виступатимуть знакові солісти, які є дорогими (Іван Радик відмовився назвати гонорари солістів. — Авт.). На місці за додаткову оплату можна буде перекусити на кейтерингу».

У рамках LvivMozArt відбудуться масштабні концертні постановки, витончені вечори камерного формату, перформанси, презентації та речиталі… Деякі мистецькі акції відбудуться у трамвайному депо. У Палаці Потоцьких відбудеться виставка, присвячена 300-літтю Леопольда Моцарта.

Нагадаємо, Франц Ксавер Моцарт — син Вольфганга Амадея Моцарта, знаний педагог, піаніст, диригент, композитор, у 1808−1838 роках жив у Львові. Цей історичний факт спонукав креативних і підприємливих львів’ян організувати у місті грандіозний фестиваль.

Схожі новини