Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ГПУ поновила справу за заявою Портнова про «спробу захоплення влади» Порошенком під час кризи в Керченській протоці

  • 24.07.2019, 15:10
  • 560

Генеральна прокуратура відновила провадження про «спробу захоплення влади» колишнім президентом Петром Порошенком під час кризи в Керченській протоці в листопаді 2018 року, яке було відкрито за заявою ексрадника Віктора Януковича юриста Андрія Портнова.

Про це повідомляє theБабель з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

Цю справу прокуратура закрила 17 липня 2019 року. Портнов і його адвокати оскаржили закриття у Печерському суді, засідання має відбутися 26 липня.

У своїй заяві, поданій до Державного бюро розслідувань, Портнов звинувачував колишнього президента Петра Порошенка у державній зраді, мотивуючи це тим, що Порошенко після захоплення моряків у Керченській протоці ввів воєнний стан, «щоб зберегти владу». Йшлося про те, що воєнний стан міг обмежити проведення президентських виборів. Але президентські вибори відбулися вчасно.

Водночас речниця ДБР Анжеліка Іванова повідомила, що слідчі ознайомились з інформацією з Єдиного реєстру досудових розслідувань та побачили, що провадження відновлено, але чекають на офіційне підтвердження від процесуального керівництва.

Схожі новини