Передплата 2024 ВЗ

“До ЗНО я готувалася сама, без репетиторів”

На Львівщині відзначили випускників, які отримали по 200 і 400 балів

Випускників, які за результатами ЗНО набрали максимальну кількість балів — по 200 і 400, привітали голова Львівської ОДА Маркіян Мальський та голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. За добре навчання і високі результати ЗНО випускників нагородили грамотами та грошовими подарунками у розмірі 4 і 8 тисяч гривень відповідно.

Нагадаємо, за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 39 випускників із Львівщини отримали найвищий бал з однієї навчальної дисципліни, двоє випускників зі Стрия та Львова — із двох дисциплін. Відтак, за підсумками ЗНО, Львівщина знову лідирує. Наші випускники на другому місці після Києва.

Найкращий результат абітурієнти показали на ЗНО з математики — по 200 балів здобули 14 осіб, 8 — з хімії, 5 — з англійської мови, 6 — з української мови та літератури, 2 — з фізики, 3 — з біології, стільки ж — з історії України.

За гарячими слідами, відразу після нагородження, журналіст «ВЗ» поспілкувалася з випускницею Стрийської школи № 2 імені Героя України Андрія Корчака Анастасією Михайлевич, яка набрала аж 400 балів.

— Я отримала по 200 балів з хімію та української мови і літератури, — розповіла журналістові «ВЗ» Анастасія. — Я готувалася сама, без репетиторів. А з хімії мені допомогли заняття у Малій академії наук.

— З першого класу була відмінницею?

— Так. У перших класах мені у навчанні допомагала мама. А потім мені і самій подобалося знати якомога більше. Якщо щось не розуміла, підходила до вчителя і просила ще раз пояснити. Я багато читаю і дуже люблю хімію. Школу закінчила із золотою медаллю.

— Куди вирішили вступити?

— У Львівський Національний університет імені Івана Франка, на хімічний факультет.

— За високі бали на ЗНО вам вручили сертифікат на 8 тисяч гривень. Куди маєте намір їх витратити?

— На подорожі. Маю намір найближчим часом поїхати на фестиваль музики «Бандерштат», що відбудеться у Луцьку. І обов’язково запланую поїздку у межах України, або й за кордон.

Схожі новини