Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У двох військовополонених українських моряків - сьогодні день народження

  • 24.07.2019, 14:28
  • 462

У середу, 24 липня, двоє військовополонених українських моряків святкують день народження. Володимиру Терещенку 25, а Сергію Цибізову 22.

Про це в Facebook нагадав адвокат моряків Микола Полозов, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні відразу у двох військовополонених українських моряків дні народження! Володимиру Терещенку виповнилося 25 років, а Сергію Цибізову 22! Команда захисту військовополонених українських моряків від щирого серця вітає наших героїв — моряків! Побажання лише одне: якомога скоріше повернутися додому до своїх близьких!» — написав Полозов.

Як повідомлялося, 17 липня Лефортовський суд Москви продовжив арешт усім військовополоненим українським морякам. Зокрема, по 21 моряку термін тримання під вартою продовжено до 24 жовтня, а по трьом пораненим (Андрію Артеменку, Андрію Ейдеру й Василю Сороці) — до 26 жовтня 2019 року. Всі судові засідання проходили за клопотанням прокурорів у закритому режимі.

25 листопада 2018 року російські силовики біля берегів анексованого Криму обстріляли й захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українці, троє з них дістали поранення.

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував усіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз їх тримають у СІЗО в Москві.

25 травня 2019 року Міжнародний трибунал ООН з морського права постановив, що Росія має негайно звільнити заарештованих і повернути в Україну затримані кораблі.