Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Одещині педофіл зґвалтував 9-річного хлопчика

  • 24.07.2019, 12:28
  • 792

Поліцейські Одещині затримали 63-річного чоловіка за зґвалтування дев'ятирічного хлопчика.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови Нацполіції — начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

«Завдяки професійним діям поліцейських Одещини вчора оперативно по гарячих слідах був встановлений та затриманий 63-річний покидьок, який зґвалтував дев’ятирічного хлопчика, який сам прийшов на ставок біля селища», — повідомив Аброськін у Facebook.

Нагадаємо, напередодні 11 липня Верховна Рада ухвалила закон про хімічну кастрацію педофілів. Законом посилюється відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх осіб шляхом внесення змін Кримінального кодексу України.

Так, у ККУ запроваджується нова стаття 59 -1 «Примусова хімічна кастрація». Відповідно до цієї статті, покарання у вигляді примусової хімічної кастрації полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність. Передбачено, що примусова хімічна кастрація не застосовується до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років.

Також Кабміну доручено у двомісячний строк з дня набрання чинності цим законом забезпечити створення публічного реєстру осіб, які були засуджені до позбавлення волі відповідно до статей 152, 153, 155, 156 Кримінального кодексу України за зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої чи неповнолітнього, статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, розбещення неповнолітніх.

Схожі новини