Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вбивство Шеремета: слідство розглядає декілька версії

  • 23.07.2019, 15:34
  • 464

Голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що правоохоронці розглядають кілька версій вбивства одного з керівників "Української правди" Павла Шеремета, зокрема, діяльність екстремістськи налаштованих груп осіб

Про це він заявив на брифінгу у вівторок після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським щодо розкриття вбивства журналіста. — йдеться на «Українській правді»

«Слідством висунута наступна версія злочину — професійна діяльність Шеремета в Україні, а також за кордоном. Дестабілізація соціально-політичної ситуації в Україні, побутові та міжособистісні конфліктні ситуації. Помилка в об'єкті злочину, з огляду на те, що автомобіль належить та використовувався співмешканкою загиблого», — сказав глава Нацполіції.

«Окремо перевіряється причетність до вчинення вбивства екстремістськи налаштованих груп осіб, які намагаються чи намагались досягнути своїх цілей — зміна влади, повалення конституційного ладу тощо злочинним шляхом», — заявив Князєв.

Також він не виключив причетність до вбивства Росії.

За його словами, робота над розкриттям злочину ще триває, але поліція все ще не можна назвати імена вбивць.

Зокрема, Князєв зазначив, що були допитані 3,5 тисячі людей, виконано 26 комплексних експертиз та отримано інформацію по 44 тисяч номерів, проведено 146 слідчих дій.

Він додав, що українські правоохоронці звернулися за міжнародно-правовою допомогою і з 9 країн вже надійшли дані.

Крім того очільник Нацполіції наголосив, що правоохоронцями опрацьована версія причетності до злочину співробітника СБУ, про що повідомляли ЗМІ, але вона наразі не підтвердилася.

Нагадаємо, Шеремет загинув 20 липня 2016-го о 7:45 ранку внаслідок вибуху машини. Він їхав на ранковий ефір своєї програми.

Убивство журналіста Павла Шеремета, розслідування якого високопосадовці публічно називали «справою честі», досі залишається нерозкритим. У Генпрокуратурі повідомили, що відпрацьовують 4 версії щодо вбивства Павла Шеремета.

Схожі новини