Передплата 2024 «Добрий господар»

«Чистий бєспредєл». Балога відреагував на плани партії Зеленського оскаржити його результат

  • 23.07.2019, 14:51
  • 634

У партії "Слуга народу" планують оскаржити результати виборів у 10 округах, в одному з яких переміг нардеп 8-го скликання Верховної ради Віктор Балога. Він каже, що не проти перерахунку голосів, але це має бути на певних умовах.

Відповідні заявив політсили і нардепа опубліковані у Facebook. — повідомляє «Українська правда»

«Ми плануємо оскаржити результати виборів у 10 округах, де були виявлені найбільші порушення під час голосування! Хоча підкуп виборців був зафіксований у понад 30 округах, однак вплинути на результати голосування це може лише в 10», — сказано у заяві «Слуги народу».

Зокрема, у партії хочуть перерахунку голосів у Закарпатській області у 69-му окрузі, де, за даними ЦВК, переміг Віктор Балога.

У політсилі стверджують, що там зафіксовано багато порушень і масовий підкуп.

«А ми вже думали, що „ера гречки“ пройшла. Та опоненти всіми можливими способами доводять зворотні факти», — йдеться у заяві.

У свою чергу Балога заявив, що не проти перерахунку голосів.

«Хочете перераховувати — давайте перераховувати. Але усі голоси, на всіх дільницях по всьому окрузі. Щоб більше ніхто, ніколи не сумнівався у виборі закарпатців. І хай результати встановлюють комісії, у яких мої опоненти і так мають більшість, а не суди», — сказав він.

Нардеп стверджує, що не знає ні про які порушення, які начебто були на його окрузі і які б могли бути підставою для оскарження результатів через суд.

«Ви ж знаєте, дорогі друзі, що судді у нас — це такі люди, які не читають закони, а у всьому підтримують того, хто представляє владу. І в історії України уже був період в 2012 році, коли суди Януковича, а не виборці, встановлювали в окремих округах результати виборів. А це — чистий бєзпрєдєл», — заявив Балога.

Схожі новини