Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вчені назвали продукти-"вбивці" молодості

  • 23.07.2019, 10:02
  • 730

Старіння можна сповільнити, хоча по суті неможливо запобігти. Одну з головних ролей в цьому питанні відіграє харчування.

Неправильно підібрані продукти можуть призводити до старіння людини. Яких саме харчових продуктів слід уникати, розповіли експерти MedikForum. — повідомляє УНІАН.

Одним з таких продуктів є цукор, який пошкоджує клітини й уповільнює синтез колагену, що забезпечує еластичність і пружність шкіри.

Через надмірну кількість солі в організмі відбувається затримка рідин, а це стане причиною мішків під очима, набряків обличчя, рук і ніг. Виснажений зовнішній вигляд точно нікого не робить молодшими.

Крім того, наголошується, що на стан шкіри обличчя й емалі зубів чинять негативний вплив енергетики. Кофеїн у таких напоях призводить до аритмії, а кава як окремий напій зневоднює організм і призводить до утворення зморшок та мікротріщин.

Зловживання алкоголем негативно позначається на роботі всіх систем, у тому числі негативно впливає на стан шкіри. Через нього може з'явитися одутлий колір обличчя, судинні сіточки, зморшки, набряки й багато інших проблем.

Також до передчасного старіння призводять продукти з кукурудзи. Вони прискорять старіння мало не в 10 разів. А все через дисбаланс омега 3 і омега 6, потрібних для боротьби зі зморшками.

Кофеїн, особливо у великих кількостях, здатний спричинити зневоднення, що погано позначиться на шкірі.

Ще один «вбивця» молодості — це перероблене м'ясо, наприклад, ковбаса та інші подібні продукти. Замикає список випічка та інші солодощі.

Схожі новини