Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

РНБО вперше відреагувала на раптове відновлення доступу до деяких заборонених російських сайтів

  • 22.07.2019, 14:46
  • 590

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявив, що компетентні органи повинні дотримуватися санкції проти російських соцмереж в Україні.

Про це повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на прес-службу РНБО.

За словами Данилюка, також потрібно здійснювати постійний моніторинг їхньої ефективності.

«Реагуючи на ситуацію, що склалася в інформаційному полі, секретар РНБО України Олександр Данилюк в порядку контролю за виконанням рішень РНБО звернув увагу державних органів на необхідність забезпечення неухильного дотримання санкцій та моніторингу їхньої ефективності до закінчення терміну їхньої дії або скасування в установленому законом порядку», — йдеться в повідомленні.

У РНБО пояснили механізми застосування, скасування, внесення змін і контролю за виконанням санкційних обмежень з огляду на збільшення кількості повідомлень про ймовірне скасування санкцій щодо російських соціальних мереж на території України.

Так, відповідно до закону України «Про санкції», рішення з питань застосування, скасування чи внесення змін в санкції приймаються Радою національної безпеки і оборони України виключно на підставі пропозицій Верховної Ради, президента України, Кабінету міністрів, Служби безпеки України та Національного банку України.

Реалізація та моніторинг ефективності запроваджених в дію указами президента санкцій, відповідно до ріше нь РНБО, здійснює Кабінет міністрів разом з СБУ та НБУ.

Як аовідомлялося раніше в Україні частина провайдерів почала надавати доступ до забороненої російської соціальної мережі «ВКонтакте».

Схожі новини