Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Атмосферна нестабільність циклону Theo: синоптик попередила про зміну погоди

  • 21.07.2019, 20:50
  • 339

Атмосферний фронт у понеділок зумовить в західних та північних областях України короткочасні дощі, місцями з грозами. Під час гроз дощ може посилитися.

Пов'язано це з наближенням циклону Theo, який знаходиться поблизу скандинавського хвостика, аж на півночі Норвегії. Незважаючи на велику відстань, циклон зачепить більшість областей України. Такий прогноз погоди дала синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

«Фронт поступово переміщуватиметься на схід, південний схід, тому завтра ввечері опади досягнуть Одещини та центральних областей, окрім Дніпропетровщини. На Сході та у на більшості території Півдня у понеділок переважатиме суха сонячна погода.

Температура повітря 22 липня суттєво не зміниться, вдень +25+30, на Заході +23+28, на Півдні та Сході плюс більшість центральних областей очікується +28+33 градуси. Проте на крайній півночі вже дмухне прийдешнє похолодання, у північних районах Чернігівщини та Київщини завтра +23+25 градусів. У Києві 22 липня очікуються періодичні короткочасні дощі, грози. Температура повітря найближчої ночі +15+19 градусів, завтра вдень +25+27 градусів.

У вівторок, 23 липня, у більшості областей України, включно з Києвом, температура повітря відчутно знизиться", — зазначила синоптик.

Схожі новини