Передплата 2024 «Добра кухня»

Путін назвав Київ та Київську область "російськими"

  • 20.07.2019, 19:55
  • 3 215

Російський президент Володимир Путін вважає, що "Київ та Київська область", а також низка інших територій України, жителі яких, раніше "вважали" себе "росіянами" й тому в минулому "приєдналися до Росії"

Про це він заявив в інтерв'ю американському режисеру Оліверу Стоуну, текст якого ввечері 19 липня 2019 року було оприлюднено на офіційному сайті Кремля, передає Еспресо.TV.

«Дивіться, адже коли ці землі, які є ядром України, приєднувалися до Росії, це всього три області були: Київ, Київська область, північні області і південні. Ніхто не вважав себе чимось іншим, окрім як росіянами (в оригіналі «русскими» — ред.). Тому що в основі лежало що? Релігійна приналежність. Всі були православними і називали себе росіянами («русскими" — ред.)», — зазначив він.

Які ще області, окрім Київської, мав на увазі Путін, він уточнювати не став.

Натомість президент РФ повторив свою тезу про те, що «росіяни та українці — це по суті один народ, одна нація».

Розмова Путіна зі Стоуном, як наголошується, відбулася ще 19 червня, однак її текст було оприлюднено тільки тепер.

Нагадаємо, Стоун випустив присвячений російській версії подій під час Революції Гідності та війні на Донбасі пропагандистський «документальний» фільм «В боротьбі за Україну» з Путіним та його кумом Віктором Медведчуком в головних ролях.

Стрічка мала бути продемонстрована в ефірі підконтрольного Медведчуку київського телеканалу «112», однак його адміністрація відмовилася від цього після отримання попередження від органів влади та після того, як невідомі здійснили по будівлі мовника постріл з гранатомету.

Схожі новини