Передплата 2024 «Добрий господар»

«Три роки без відповіді»: у Києві пройде акція до третьої річниці вбивства Павла Шеремета

  • 20.07.2019, 08:58
  • 993

У суботу, 20 липня, виповнюється три роки з моменту вбивства журналіста Павла Шеремета. У цей день у центрі Києва на місці його загибелі відбудеться акція "Хто вбив Павла? Три роки без відповіді".

Відповідний анонс оприлюднило у Facebook видання «Українська правда», яке є організатором заходу і де працював Шеремет.

«20 липня 2016 року у центрі Києва було вбито нашого колегу та друга Павла Шеремета. І президент, і міністр внутрішніх справ, і голова Національної поліції називали розкриття цього злочину справою честі. Через три роки ми так і не знаємо ані імена виконавців, ані замовників вбивства. 20 липня ми згадуємо свого колегу та вимагаємо звіту правоохоронців щодо розслідування цього злочину», — йдеться у повідомленні.

Після акції організатори запрошують всіх охочих на перегляд журналістського фільму-розслідування «Вбивство Павла» до кінотеатру «Ліра».

Як зазначається, акція розпочинається о 8:00 на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка, де три роки тому підірвали автомобіль журналіста.

Також акція до третьої річниці вбивства Шеремета пройде на Північному цвинтарі під Мінськом.

«20 липня минає три роки, як з нами немає Павла Шеремета. Сміливого репортера і автора, харизматичного ведучого, досвідченого керівника, редактора і вчителя. Чи дізнаємося ми правду про вбивство? Невідомо. Але пам'ять про Павла будемо зберігати вічно», — повідомляє ГО «Білоруська асоціація журналістів».

Акція розпочнеться о 12:00 біля могили Шеремета.

Нагадаємо, Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля, за кермом якого він перебував. Замовників та виконавців злочину досі не затримано.

У травні 2019 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в справі щодо вбивства журналіста Шеремета є «серйозний прогрес», однак не навів деталей.

Схожі новини