Передплата 2024 «Добра кухня»

На Прикарпатті у школах і дитсадках знайшли сотні кілограмів неякісного масла

  • 19.07.2019, 16:24
  • 481

В Івано-Франківській області контролери перевірили якість продуктів харчування у школах та дитячих садочках

Про це повідомляє Держпродспоживслужба, передає УНН.

Так, контролери відібрали для перевірок продукти харчування у 122 закладах — у 69 школах та 53 дитячих садочках.

Зокрема, у школах було відібрано 274 зразки харчових продуктів, від 83 постачальників.

«За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 4 зразки харчових продуктів, зокрема масло солодковершкове — у Надвірнянському районі (Делятинський ліцей № 2), у місті Івано-Франківську (ЗОШ № 8), у Яблуницькій ЗОШ, а також у Галицькому районі (місто Бурштин ЗОШ № 1) — не відповідали вимогам нормативної документації (2,7% досліджених)», — йдеться у повідомленні.

У садочках було відібрано 212 зразків харчових продуктів, від 49 постачальників.

«За результатами лабораторних випробувань встановлено, що 11 зразків харчових продуктів (масло солодко вершкове — 2, овочі — 8, молоко — 1 у м. Івано-Франківську, Надвірнянському районі, Снятинському районі) не відповідали вимогам нормативної документації (7,7% досліджених)», — розповіли у відомстві.

Загалом, за результатами перевірок, Держпродспоживслужба не допустила до обігу 268 кг масла солодковершкового та майже 7 тис. кг овочів.

«При постачанні нових партій продукції овочів та масла зроблені повторні дослідження. Проведено три позапланові перевірки», — розповіли контролери.

Тим часом у Києві хочуть реформувати систему організації харчування в школах. Для цього депутати Київської міської ради розробили проект рішення, яким пропонується позбавити приватні фірми права поставляти шкільні обіди.

Депутати запропонували створити у кожному районі столиці комунальні підприємства-їдальні, які й уповноважити на харчування дітей. У такій ініціативі вбачають спробу монополізації шкільного харчування в столиці.

Схожі новини