Передплата 2024 «Добре здоров’я»

НАБУ обшукує близьку до Порошенка корпорацію

  • 19.07.2019, 13:05
  • 692

Національне антикорцпійне бюро проводить обшуки у приміщеннях автомобільної компанії "Богдан Моторс", зокрема у спортивному клубі "5 елемент".

Про це повідомляє «Українська правда»

Пряма мова: «Слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015−2018 рр, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами».

Деталі: Попередня правова кваліфікація справи — ч. 5 ст. 191 К К України (розтрата в особливо великих розмірах або організованою групою).

Розслідування з детективи НАБУ здійснюють з квітня 2018 року.

Іншої інформації правоохоронці не повідомляють через необхідність збереження таємниці слідства.

Спортивно-оздоровчий комплекс «Монітор», більш відомий як елітний фітнес-клуб «5-й елемент», належить кільком акціонерним товариствам, а кінцевими бенефіціарами є попередній президент Петро Порошенко та його соратник, нардеп Ігор Кононенко.

Власниками приватного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан моторс» є кілька фірм, закритих венчурних фондів і кіпрська компанія. Бенефіціар корпорації «Богдан» — колишній перший заступник секретаря РНБО, фігурант розслідування про розкрадання в «Укроборонпромі» та бізнес-партнер Порошенка Олег Гладковський, який офіційно придбав її у екс-президента в 2009 році.

Схожі новини