Передплата 2024 ВЗ

Лавров не хоче міняти "нормандського формат": У нових умовах у нього є шанс

  • 18.07.2019, 19:24
  • 456

Міністр внутрішніх справ Росії Сергій Лавров, коментуючи ініціативу президента України Володимира Зеленського про підключення до переговорів в "нормандському форматі" США і Великобританії, заявив, що нинішній формат узгоджений, і важливо не розпорошувати увагу

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс»

Пряма мова: «Щодо ініціативи, озвученої, так я розумію — експромтом, президентом Зеленським про підключення Сполучених Штатів і Сполученого Королівства до „нормандського формату“, на цю тему вже висловилися представники самої адміністрації США, які не бачать в цьому необхідності. Як я розумію, аналогічна позиція і у Франції, і у Німеччині».

«Ми виходимо з того, що формат узгоджений. Формат має шанс в нових умовах просунутися вперед, і важливо не розпорошувати увагу».

«Є підстави вважати, що, на відміну від режиму нова команда (президента Зеленського — УП) буде прагнути по-чесному виконувати Мінські домовленості».

«Ті заяви, які робляться з Києва, про те, що це їхні наміри — виконати все, про що домовилися в Мінську в лютому 2015 року, ми активно вітаємо, подивимося, як вони будуть втілюватися в практичні справи. Принаймні, будемо робити все, щоб цьому сприяти «.

Раніше Президент України Володимир Зеленський сказав очільнику Р Ф Володимиру Путіну, що готовий із ним зустрітися в компанії з Дональдом Трампом, Терезою Мей, Ангелою Меркель і Еммануелем Макроном і «поговорить»

Про це президент заявив після того як телеканал NewsOne опублікував заяву з приводу телемосту «Треба поговорити», який планують провести 12 липня разом з російським пропагандистським каналом «Росія 1».

Схожі новини