Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Хроніки «зубожіння»: Українців, які відпочивають на Мальдівських островах, торік побільшало – через доступніші авіаперельоти

«Екзотичні острови – не понти, а інвестиція у яскраві враження»

За інформацією Офісу туризму й промоції Мальдів, українців, що відвідали ці екзотичні острови в Індійському океані, побільшало минулого року на 17,6% - до 9 тисяч 722 туристів. Тож бідна Україна посіла за цим показником високе восьме місце серед 32 країн Європи. (Частіше від українців їздили на Мальдіви торік поляки, англійці, німці, італійці тощо). Із січня по травень 2019 року українських туристів на Мальдівах знову побільшало — на 8,3%. Як тут не згадати вислів генерального прокурора Юрія Луценка, який після відпустки з сім’єю на Сейшелах заявив: «Поїздку на екзотичні острови може собі дозволити будь-який пересічний українець середнього класу»…

Журналіст «ВЗ» поспілкувалася з львів’янкою Христиною, яка за остан­ні три роки уже вдруге влаштувала собі десятиденний відпочинок на Мальді­вах. 27-річна Христина вперше поїха­ла туди на медовий місяць, вдруге — на річницю весілля. «Від життя треба бра­ти усе по максимуму, — впевнена жін­ка. — Відпочинок на екзотичних остро­вах — не понти, а інвестиція у яскраві враження на все життя. Ми з чолові­ком можемо собі дозволити витратити 2−3 тисячі доларів на те, щоб поніжи­тися під сонцем Мальдів, а ще поїхати на різні екскурсії. Мальдіви мають ціка­ву історію. Столиця Мале — одна з най­менших столиць світу, її площа — лише два квадратні кілометри. У цьому міс­ті, яке практично повністю займає од­нойменний острів, живе третина насе­лення всіх островів — близько 90 тисяч осіб. А ще подобається шопінг на «Сін­гапурському базарі».

Як розповіла «ВЗ» директор «Тез-тур турагенції» Уляна Курпіль, попу­лярність Мальдів серед українців можна пояснити насамперед тим, що з мину­лого року авіапольоти на острови стали удвічі дешевшими, ніж раніше. Переліт коштує від 650 євро за особу (з пересад­кою у турецькому Стамбулі чи катарській Досі). Для порівняння, раніше за місце у літаку треба було викласти з гаманця від 1300 доларів. «Мальдівські острови — унікальна екзотична місцина для „ліни­вого“ відпочинку й усамітнення від світу, — каже пані Уляна. — Це рай на землі для релаксу, спокою і насолодою природою. Там навіть є острови, де лише готель та його працівники, нікого, крім відпочи­вальників, немає. На Мальдівах ідеаль­ний сервіс, хороше харчування з якіс­ними продуктами. Високу вартість турів можна пояснити відмінним сервісом та унікальністю островів».

Уляна Курпіль каже, найчасті­ше українці обирають на Мальдівах п’ятизіркові готелі з дворазовим хар­чуванням. «Ціна питання» — від п’яти тисяч доларів на двох за сім днів відпо­чинку. У тризіркових готелях — близь­ко трьох тисяч. Найбільший ажіотаж на готельні номери — напередодні Ново­го року. У сезон ціни на відпочинок на Мальдівах космічні. Забронювати хо­роший готель складно, тож треба по­дбати заздалегідь.

Трохи дешевші варіанти туристич­ної екзотики — Таїланд (Південно-Схід­на Азія) і Домініканська Республіка (Ка­риби), де є готелі із системою «Усе включено». Відпочинок у хорошому го­телі обійдеться від трьох тисяч євро на двох. Якщо їхати на індонезійський острів Балі, то готуйтеся, що включе­ні у вартість у готелях лише сніданки. Відпочинок у хорошому п’ятизірковому готелі на Балі — від чотирьох тисяч євро на двох. Є попит і на острів Маврикій (Індійський океан). Там тиждень відпо­чинку у хорошій «п'ятірці» витягне з га­манця 5 тисяч євро на двох.

Фото з відкритих джерел

Схожі новини