Передплата 2024 «Добрий господар»

На Київщині із трудового рабства визволили понад 40 осіб

  • 18.07.2019, 15:15
  • 523

У Київській області викрито злочинне угруповання, яке під виглядом “реабілітаційних центрів” займалось трудовою експлуатацією соціально вразливих осіб.

Про це інформує УНН з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Прокуратура Київської області повідомила про підозру в торгівлі людьми членам організованої злочинної групи, які є вихідцями з Російської Федерації

Так, на території Київщини учасники групи орендували приміщення та утворили шість так званих «реабілітаційних центрів», де утримувались алко та наркозалежні особи, безробітні та особи без постійного місця проживання, яких заманювали під видом надання кваліфікованої допомоги та лікування. Проте замість отримання допомоги, люди були змушені постійно та безкоштовно виконувати тяжку фізичну роботу, винагороду за яку отримували учасники злочинної групи.

Зловмисників затримано у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Київській областях. За адресами проживання підозрюваних, у «реабілітаційних центрах» та місцях роботи потерпілих, правоохоронцями виявлено понад 40 осіб, яких завербовано зловмисниками та залучено до безкоштовної роботи, у тому числі на хлібному заводі.

Усім учасникам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 149 К К України (торгівля людьми). Вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує покарання від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Схожі новини