Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вирок українським військовополоненим морякам можуть виголосити восени, - адвокат

  • 18.07.2019, 08:58
  • 458

Вирок у справі українських військовополонених моряків, захоплених Росією біля Керченської протоки, може бути готовий уже цієї осені.

Про це повідомив адвокат Ілля Новіков, який захищає командира катера «Бердянськ» Романа Мокряка, передає РБК-Україна із посиланням на «Громадське».

За словами Новікова, справу можуть направити до суду в серпні, а вирок морякам можна очікувати уже восени. Також авокат додав, що після цього військовополонених ймовірно звільнять.

«Серпень — справа в суді, вересень — початок процесу, жовтень, листопад — вирок. Це, звісно, моя прикидка, все може затягнутися, але поки оцінюю терміни так», — пояснив Новіков.

За словами адвоката, він не розраховує на те, що відбудеться обмін моряків на головного редактора «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого звинувачують в Україні у державній зраді. Проте Новіков наголосив, що ці обидва процеси можуть впливати одне на одного, оскільки йдуть паралельно в часі.

«Росія розуміє, що це проблема і її треба вирішувати якнайшвидше. Після Трибуналу вони різко пришвидшили слідство і закінчили його менш ніж за 2 місяці. Так чи інакше моряків скоро віддадуть, але можливо не так швидко, як ми хочемо», — резюмував адвокат.

Нагадаємо, вчора суд у Москві продовжив арешт полоненим українським морякам іще на 3 місяці. До 24 жовтня продовжили арешт Сергію Попову, Богдану Головашу, Денису Гриценку, Михайлу Власюку, Андрію Драчу та В’ячеславу Зінченку.

Схожі новини