Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Україні запустили послугу е-Пенсія

  • 17.07.2019, 17:28
  • 856

Кабінет міністрів України запустив послугу е-Пенсія, схваливши постанову про електронні послуги у сфері пенсійного забезпечення.

Відповідне рішення було прийняте у ході засідання уряду 17 липня, повідомляє «Тиждень.ua».

Зокрема, заступник голови Держагентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб у своєму Facebook зазначив, що постанова передбачає суттєву оптимізацію та запровадження онлайн таких масових та суспільно важливих послуг:

призначення пенсії;

перерахунок пенсії;

призначення до пенсії надбавок, допомоги, доплат та компенсацій;

поновлення виплати пенсії;

переведення з одного виду пенсії на інший.

Так, завдяки запровадженню електронної взаємодії кількість документів, що вимагаються від заявника, буде зменшено на 9.

Крім того, у пояснювальній записці до проекту вказано, що впровадження електронної взаємодії між органами Пенсійного фонду та іншими органами виконавчої влади дасть змогу використати потенціал 5−7 функціонуючих у державі електронних інформаційних реєстрів.

«Враховуючи те, що в Україні близько 12 млн пенсіонерів, а також те, що є можливість подання заяв в електронному вигляді, суттєво зменшиться кількість громадян, які особисто відвідують органи Пенсійного фонду для подання документів. Відбудеться значна економія робочого часу працівників», — йдеться у повідомленні.

Також в Уряді пояснили, що знизиться адміністративне навантаження на громадян. Суттєво скоротиться кількість документів, які необхідно подавати для отримання пенсій, надбавок та доплат до них.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів України схвалив проект постанови щодо підвищення з 1 липня пенсій українцям з тривалим трудовим стажем. Відповідне рішення Кабмін прийняв у ході свого засідання у середу, 26 червня.