Передплата 2024 «Добра кухня»

Гройсман зустрівся з Митрополитом Епіфанієм: про що говорили

  • 17.07.2019, 16:58
  • 561

Зараз іде процес становлення Православної Церкви України, і Уряд готовий всебічно сприяти цьому – в межах своїх можливостей і повноважень.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Предстоятелем ПЦУ, Митрополитом Епіфанієм, повідомляє Урядовий портал.

Зустріч відбулася з нагоди передачі у користування Церкві приміщення в центрі столиці. За планом, воно стане адміністративною будівлею. Рішення було ухвалене сьогодні, 17 липня, під час засідання Уряду.

«Православна Церква України тепер має можливість для своєї діяльності — не тільки в храмах, а й в адміністративній будівлі. Зараз іде процес становлення Церкви, тож Уряд прийняв рішення передати приміщення, — сказав Володимир Гройсман. — Треба з боку держави і далі допомагати».

У свою чергу Митрополит Епіфаній зазначив, що рішення Уряду і справді історичне для ПЦУ. «Це засвідчує, що Ви — людина слова. Ми маємо довгі і партнерські стосунки між державою і Церквою. За останній час зроблено багато добрих справ. Ви завжди відгукуєтеся, коли ми звертаємося за допомогою. Ви вирішуєте ті питання, які постають не тільки перед нашою Церквою, а й перед державою в цілому», — сказав Голова ПЦУ.

Схожі новини