Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Інжир не масажувати!”. На знаменитому одеському “Привозі” продавці вражають туристів неповторним гумором

Одеський ринок “Привоз” є своєрідним музеєм колоритних гумористичних висловів жителів Південної Пальміри.

Киянка Аліна Бондарева відвідала Одеський кінофестиваль, заодно завітала на цей ринок. Сфотографувала таблички біля фруктів з одеськими «перлами». Зокрема такі: «Виноград не щипать, не заставляйте продавца по этому поводу нервничать» та «Покупатель не всегда бывает прав, умничаем дома»…

Аби покупці на халяву не дегустували ягоди, біля контейнерів з лохиною застереження: «Здесь не столовая! Кушаем дома!». А щоб ніхто не мацав товар руками, є інша табличка «Инжир не массажировать! Смотрим глазами!».

Оскільки я знайома з Аліною з відвідин гуцульського міжнародного фестивалю у Яремчі, зателефонувала їй, аби дізнатися деталі її «шопінгу» на «Привозі». Каже, чимало продавців забороняють фотографувати рибу чи гумористичні написи біля фруктів. Узамін просять щось купити, наприклад: «Одне фото, одна креветка». Торгуються неохоче. «Вирішила купити дитині одеську іграшку, яка коштувала 250 гривень, — розповідає Аліна. — Попросила у продавця знижку. Мені відмовили. Але я увійшла в азарт, сказала, що варто зробити знижку бодай за гарні й добрі очі. На це почула „віднікування“, мовляв, таких очей за день тут стільки… Відповіла так: „Мої очі бачите вперше, бо не завжди їду до Одеси на фестиваль“. Це переконало продавця, і мені уступили в ціні аж 10 гривень».

Схожі новини