Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський пропонує знову відтермінувати штрафи для власників євроблях

  • 17.07.2019, 14:13
  • 569

Президент України Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді ухвалити законопроект, який би відтермінував штрафи для власників нерозмитнених автомобілів на єврономерах.

Про це заявив на брифінгу у Києві заступник керівника Офісу президента України Руслан Рябошапка, передає OBOZREVATEL. За його словами, до президента неодноразово зверталися власники «євроблях».

«Не всі в нашій країні, на жаль, досить заможні, щоб їздити на нових автомобілях. У зв'язку з цим президент звернувся до парламенту із пропозицією розглянути законопроект, який відтермінує застосування штрафних санкцій до тих людей, які не встигнуть розмитнити автомобіль на так званих єврономерах. Пропозиція поки звучить про 90 днів відтермінування застосування штрафних санкцій», — пояснив він.

Рябошапка додав, що протягом цих 90 днів новий парламент і новий уряд запропонують механізм, яким чином врегулювати цю проблему.

«Я маю сказати, що за інформацією наших колег із Мінінфраструктури та МВС сьогодні в Україну було завезено від 600 до 800 тис. автомобілів, які досі нерозмитнені. Те, що проблема болюча — про це кажуть люди. Тому президент вирішив звернутися до парламенту з вимогою ухвалити цей закон», — підсумував він.

Нагадаємо, що власників «євроблях» почнуть штрафувати вже 22 серпня.

Які штрафи введуть:

за водіння машини на єврономерах — 8500 грн;

повторне протягом року водіння «євробляхи» — 17 000 грн і заборона на водіння протягом року;

якщо затримав розмитнення на термін до 1 доби — 170 грн;

від 1 до 10 діб — 340 грн;

від 10 до 20 діб — 8500 грн;

від 20 до 30 діб — 85 000 грн;

від 30 діб — 170 000 грн.

Варто зазначити, що під час робочої поїздки Зеленського у Миколаївську область у середу, 17 липня, він поспілкувався з керівником ГО «Авто Євро Сила» Олегом Ярошевичем. Зеленський пообіцяв активісту, що найближчим часом зробить все для ухвалення закону про відтермінування штрафів для євробляхерів.

Схожі новини